Waardebepaling

In de ogen van Lynx Bedrijvenmakelaars heeft een onderneming uiteindelijk geen waarde maar een prijs. Deze prijs is het resultaat van de onderhandelingen tussen koper en verkoper gebaseerd op de conditie van uw onderneming, een goede onderhandelingspositie en de toekomstige winstverwachting. 

Lynx Bedrijvenmakelaars maakt een waardering op basis van meerdere methodieken. Wij kijken daarbij naar het verleden en proberen de toekomst realistisch te benaderen. We verdiepen ons in het bedrijf, de markt waarin zij opereert en in de bedrijfsprocessen.
Hoe realistisch is de waarde bepaling? Kan een koper de overnamesom wel gefinancierd krijgen? Wat zijn de noodzakelijke investeringen om de prognoses te halen? Wat zijn de succesfactoren of de bedrijfsrisico's van de onderneming? Wat doet de markt, hoeveel wordt er voor vergelijkbare ondernemingen betaald? Dit zijn allemaal vragen die meespelen bij de uiteindelijke waardebepaling. Wij willen geen hoge verwachtingen scheppen maar het beste resultaat eruit halen voor onze opdrachtgever. En het beste resultaat is niet altijd de hoogst haalbare prijs maar eerder de prijs waar u mee tevreden bent tegen de beste condities. De prijs van de onderneming wordt uiteindelijk nog altijd bepaald door koper en verkoper! 

Wanneer een waarde(prijs)bepaling laten maken? Een waardering van uw bedrijf is niet alleen onmisbaar bij een eventuele verkoop van uw bedrijf. Lynx kan u op vele momenten bijstaan bij de waarde(prijs)bepaling van een onderneming. Zoals bij:

  • het verkoopklaar maken van uw bedrijf;
  • het aanvragen van financiering voor expansie of aankoop;
  • uitkopen of aantrekken van (minderheids) aandeelhouders;
  • het kopen van een bedrijf;
  • het splitsen van een bedrijf;
  • second opinion.
Terug naar het overzicht>>