Totaalpakket voor VvE en vastgoedbeheer

Een software ontwikkelingsbedrijf is op zoek naar financiering voor groei.

Het bedrijf heeft een totaaloplossing ontwikkeld voor verenigingen van eigenaren en vastgoedbeheer. De applicatie integreert administratief beheer met technisch-, vastgoed-, documentenbeheer en boekhoudingen in één pakket. Dit alles- in-één pakket is werkzaam in de cloud. Eén applicatie vom de gehele vastgoed portfolio te beheren.

Vormgegeven volgens het SaaS-model en geschreven in JavaEE.
Gebruikers betalen een maandelijks abonnement al gelang naar de beheereenheden met een minimale eerste contracttermijn van 24 maanden. Migratie en gebruikerscursus zijn in de abonnementsprijs inbegrepen.

Het is het meest gebruiksvriendelijke en ook de enige oplossing die in de cloud werkt waarbij de beheerder geen ander software systeem meer nodig heeft. Dit maakt het systeem uniek ten opzichte van de concurrent.

Het bedrijf heeft, naast de eigenaar, een sterk team applicatie-ontwikkelaars (5 fte) in dienst die worden ondersteund door een medewerker sales&marketing die afkomstig is uit de vastgoedbranche.

Status.
De applicatie is volledig operationeel. Er zijn twee versies (professionele VvE en een voor de zelfstandige VvE beheerder). De doelgroep is goed te definiëren en de belangrijkste marketingmiddelen worden ingezet. CRM is volledig ingericht. De omzet draait nog niet break-even.

De volgende mijlpalen staan gepland:
- arrangeren van groeifinanciering, binnenhalen nieuwe klanten.
- doorontwikkeling applicatie (documenten via OCR digitaliseren, koppeling met banken, app gebruik etc)

De eigenaar (zelfstandige sinds 2004) heeft tot op heden de gehele ontwikkelingskosten voor zijn rekening genomen maar loopt nu tegen zijn grenzen aan.

Hij is bereid een gedeelte van de aandelen te verkopen. Daarnaast moet de Koper bereid zijn additioneel te investeren middels een achtergestelde lening.

Terug naar het overzicht>>

Meer informatie over dit profiel?