Fietsenspeciaalzaak

Algemeen

De eigenaar is in 1986 gestart met de fietsenspeciaalzaak. In ruim dertig jaar heeft het bedrijf een goede reputatie en een stabiele klantenkring opgebouwd. De verkoop bestaat uit een breed assortiment voornamelijk A merken. Er werken naast de eigenaar 2 (1,5fte) ervaren personeelsleden.

De omzet 2017 was € 433.658,-. Naar verwachting zal de omzet in 2018 ca € 555.000 bedragen ofwel een stijging van 25%.

Omzetverdeling

1.  Verkoop fietsen 62%
2  Winkelverkopen 24%
3. Reparatie            13%
4. 2dehands fietsen 1%

Sterke punten zijn kwalitatief hoogwaardige kennis in het bedrijf, een uitgelezen  servicegraad en snel in staat in te spelen op klantbehoefte. De winkel (huur) is gevestigd op een goede locatie in een studentenstad.
In de winkel is ook een UPS Acces Point gevestigd waar pakketten kunnen worden ingeleverd en afgehaald.

Verkooppropositie

De activa van de eenmanszaak worden verkocht waaronder de voorraad, inventaris, domeinnaam, overname personeel en goodwill.

Reden van verkoop

-    Vanwege leeftijd (63 jr.) en het feit dat er binnen de familie geen opvolging is wil de eigenaar de onderneming verkopen. Hij ziet zichzelf niet meer de groeikansen benutten die momenteel aanwezig zijn.

Koper

-  Een ondernemende persoon met kennis van de branche die graag een eigen onderneming wilt beginnen;
-    Een strategische koper uit de branche.

Potentie

De huidige eigenaar heeft nooit de ambitie gehad om een grote onderneming te leiden. Gezien de bewezen locatie en de goede reputatie is er voldoende basis voor een goede toekomst.

Terug naar het overzicht>>

Wilt u meer informatie over dit profiel?